Agrifirm wil haar klanten op een vernieuwende manier adviseren, met behulp van vaste modules. Verkoopmanager geitenhouderij Wilbert Leermakers geeft in een workshop tijdens het Nationaal Geiten Event op 9 september een toelichting.

Leermakers noemt de nieuwe manier van werken strategische bedrijfsaanpak met vaste modules. Het begint met een complete dag meekijken op het geitenbedrijf; tijdens het melken, voeren, bij alle aanwezige dieren, hoe en door wie wordt het werk rondgezet; alle facetten van een bedrijf worden op die dag bekeken. De geitenspecialisten stellen vervolgens een jaarplanning op waarvoor zij een goede analyse maken van de processen die beter kunnen, die indelen in modules en brengen daar stapjes in aan. Leermakers: “We verwachten dat de geitenhouder zich bereid verklaart om deze aanpak te volgen, en met zo’n gedegen analyse durven we ook een voorspelling te doen wat dit oplevert, bijvoorbeeld in liters melk of tijdsbesparing. Daarin neemt vervolgens iedereen zijn verantwoordelijkheid, ook Agrifirm.”

De workshop van Leermakers begint zaterdag om 11.05 uur en vindt plaats op het podium van het Nationaal Geiten Event in de IJsselhallen in Zwolle. Het complete programma van de workshops en symposia tijdens het Event vind je hier.