De Geiten Event Innovatie Trofee 2023 in de rubriek innovatief product of dienst is gewonnen door HyCare geiten van the Schippers Group. Gijs Adriaans nam deze trofee tijdens het Nationaal Geiten Event afgelopen zaterdag in ontvangst.

De trofee spreekt zijn waardering uit voor de innovatie die vernieuwend is binnen de geitensector, van toegevoegde waarde is voor de sector en de geitenhouder vooruit kan helpen met zijn bedrijf. Juryvoorzitter Myrthe Maurice van Eijndhoven zei over HyCare: “Hygiënisch werken en daardoor nog minder antibiotica gebruiken straalt af op de hele sector. Gezonde dieren zijn een basis voor een goedlopend bedrijf.”

Gijs Adriaans van the Schippers Group nam samen met collega Isis van Vilsteren trots de trofee in ontvangst. “Wij denken dat dit concept waarbij het draait om hygiënisch werken, gezondere dieren oplevert die uiteindelijk ook meer kunnen presteren en minder kosten opleveren.”

Trofee

De G.E.I.T trofeeën waren een nieuw onderdeel op het Nationaal Geiten Event. De winnaars ontvingen een trofee, een tegoedbon voor een mediacampagne en een kaasplankje van DeJong Cheese.