Mattijn en Anita Papen-Olbach, geitenhouders in Vragender, hebben de Geiten Event Innovatie Trofee 2023 (G.E.I.T.) gewonnen. Deze is tijdens het Nationaal Geiten Event afgelopen weekend aan hen uitgereikt door de vakjury.

De geitenhouders zijn met het winnen van de trofee uitgeroepen tot meest innovatieve geitenhouders van dit moment. Mattijn en Anita kregen de trofee omdat zij veel ideeën hebben om zaken op het melkgeitenbedrijf te verbeteren, en daar dan actief zelf mee aan de slag gaan. Ze zoeken er partijen bij die met hen meedenken en hen helpen ontwikkelen. Zo is op hun bedrijf de Combifort, individueel krachtvoersysteem van Geitenbelang getest en ontwikkeld, hebben zij samen met Geitenbelang een nieuwe drinkbak bedacht die veel minder water verspilt en ontwikkelen zij op dit moment de Blije geit stal waar geiten op een berg met verschillende niveaus lopen.

Mattijn en Anita namen samen de trofee aan uit handen van de voorzitter van de jury, Myrthe Maurice van Eijndhoven, programmaleider Duurzame Geitenzuivelketen. De geitenhouders gaven aan dat zij de trofee niet alleen hebben gewonnen. “We doen de ontwikkelingen en innovaties samen met anderen die ons ondersteunen bij de ideeën die we hebben.”

Trofee en prijzen

De G.E.I.T trofeeën waren een nieuw onderdeel op het Nationaal Geiten Event. De winnaars ontvingen een trofee, een dinerbon van LTO vakgroep Geitenhouderij en een kaasplankje van DeJong Cheese.