Voor veel geitenhouders is de drachtperiode en de opstart van de nieuwe lactatie een van de spannendste periodes van het jaar. In een workshop tijdens het Nationaal Geiten Event 2022 vertelt geitenadviseur Bart Schoenmakers van Agrifirm op welke manier de zorgen rondom de transitieperiode zijn weg te nemen.

In de transitieperiode wordt de basis gelegd voor de resultaten voor het komende jaar. Veel geitenhouders lopen in deze periode met allerlei vragen rond. Behouden de hoogdragende dieren wel een hoge drogestof-opname? Wat kan ik doen om uitval te verminderen? Hoe krijg ik al het werk rondgezet? Starten de geiten na het aflammeren goed op? Schoenmakers neemt u in de workshop met een frisse blik mee in het nieuwe concept van Agrifirm rondom de droogstand en de opstart van de lactatie. Hierbij staan niet de krachtvoeders centraal, maar juist de (ruw)voerstrategie. Schoenmakers komt met een antwoord op genoemde vragen en neemt de zorgen weg.

De workshop ‘Ruwvoer en transitie, een geit te winnen’ start om 13.20 uur tijdens het Nationaal Geiten Event op zaterdag 10 september 2022 in Zwolle.