Tijdens het Nationaal Geiten Event 2024 in Nijkerk vindt een nieuwe activiteit plaats: het Landelijk Melkgeiten Beoordelen door Studenten – afgekort LAMBS. Studenten van Wageningen University and Research, Universiteit Utrecht en Aeres Hogeschool Dronten zullen op zaterdag 7 september de strijd met elkaar aangaan om uit te vinden wie van hen de beste keurmeester is.

15 studenten van de universiteiten en hogeschool krijgen tijdens NGE verschillende melkgeiten te zien en zij zullen de dieren beoordelen zoals ook een keurmeester dat doet. Een jury, bestaande uit keurmeesters en geitenhouders, zal uiteindelijk beslissen wie van deze studenten de beste keurmeester is.

Geitengilde was aanwezig op het Nationaal Geiten Event 2023. Geitengilde is een groep van vier specialisten die bestaat uit Koert Kuizenga van Agruniek Rijnvallei, Erik Jansen Holleboom van Coöperatieve aan- en verkoopvereniging Zuid-Oost Salland, Dirk-Jan Vonk van Van Gorp Diervoeders (gangbaar) en Vonk (biologisch) en Erik Koldenhof van ABZ Diervoeding. Met laatstgenoemde gaan we in gesprek. Foto: https://www.abzdiervoeding.nl/geiten/geitengilde-alle-kennis-delen/

 

Gijs Adriaans van the Schippers Group nam tijdens het Nationaal Geiten Event samen met collega Isis van Vilsteren trots de trofee in ontvangst voor het meest innovatieve product of dienst. “Wij denken dat dit concept waarbij het draait om hygiënisch werken, gezondere dieren oplevert die uiteindelijk ook meer kunnen presteren en minder kosten opleveren.” In onderstaande video licht Adriaans het Hycare concept toe en blikt hij kort terug op het Nationaal Geiten Event 2023.