Op 7 september aanstaande wordt voor de 5e keer het Nationaal Geiten Event georganiseerd. Deze editie wordt voor de eerste keer georganiseerd in het Hart van Holland, te Nijkerk. Het belooft wederom een dag te worden waarin de Nederlandse geitensector bij elkaar komt.

Dit jaar staan de vertrouwde onderdelen, zoals de landelijke geitenkeuring, de uitgebreide beursvloer, diverse workshops en de uitreiking van de Geiten Event Innovatie Trofee, weer op het programma. Nieuw zijn de Geiten Event Ondernemerslunch en de uitreiking van de LAMBS.

Ook dit jaar is de beursvloer van het Nationaal Geiten Event weer goed gevuld. Verwacht wordt dat zo’n 40 bedrijven en organisaties hun producten en diensten voor de beroepsmatige melkgeitenhouder presenteren. Naast bekende exposanten, waaronder SAC, Sieplo, Alpuro Breeding en ForFarmers verwelkomen we dit jaar voor de eerste keer BTN de Haas en Selles sur Cher uit Frankrijk op het evenement.

We nodigen u van harte uit om de Geiten Event Ondernemerslunch en de beursvloer van het Nationaal Geiten Event te bezoeken. Het belooft wederom een dag te worden waarin netwerken, elkaar ontmoeten en het opdoen van inspiratie centraal staat.

Aanwezig zijn? Entree en parkeren is gratis. Alleen voor de Geiten Event Ondernemerslunch dient u zich te registreren. We zien u graag op 7 september in Nijkerk!

Het Nationaal Geiten Event vindt dit jaar plaats op 7 september 2024 in het Hart van Holland te Nijkerk. Een van de vaste onderdelen van het Nationaal Geiten Event is de certificaatwaardige Nationale Geitenkeuring.

Geitenkeuring

De Stichting Landelijke Geitenkeuring (SLG) is trots de keuring te mogen organiseren. De keuring belooft niet alleen een spektakel te worden van de beste geiten in Nederland, maar ook een dag vol passie voor fokkers en liefhebbers.

Wat kunt u verwachten?

Competities met lammeren en volwassen Witte, Toggenburger, Bonte, Nubische, Boergeiten, geregistreerde melkgeiten en Nederlandse Alpine geiten. Speciale categorie voor eigenaarsgroepen. 

Aanmelden voor de keuring

We moedigen u aan om uw dieren vroegtijdig aan te melden. Dit kan tot en met zaterdag 10 augustus 2024. Meer informatie omtrent het aanmelden van geiten vindt u op https://www.geitenevent.nl/nationale-geitenkeuring/

Vul het inschrijfformulier volledig in en stuur dit per e-mail naar hoorwegcorrie@gmail.com. Vergeet niet dat alle deelnemende geiten CAE- en CL-gecertificeerd moeten zijn en volledig gevaccineerd tegen Q-koorts. Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze dag waar passie voor geiten centraal staat. Het is een prachtige gelegenheid om te netwerken en natuurlijk om de mooiste geiten te zien strijden om de nationale titels. Zorg dat u erbij bent!

Het Nationaal Geiten Event nadert snel. En ook dit jaar hebben we weer trofeeën te vergeven. Niet één, niet twee, maar wel drie trofeeën!

G.E.I.T.
Allereerst zullen de Geiten Event Innovatie Trofee en de Geiten Event Inspiratie Trofee worden uitgereikt. Wie volgt HyCare geiten van The Schippers Group op als meest innovatieve product voor de geitensector? En welke geitenhouder zal Mattijn en Anita Papen-Olbach opvolgen als inspirator voor de sector? De deskundige vakjury, bestaande uit toonaangevende professionals zoals Myrthe Maurice – van Eijndhoven, Bart Bremmer, Alexander van der Schans en Wilma Wolters kijkt er naar uit uw nominaties te beoordelen. Wilt u ook nog een product, dienst of geitenhouder nomineren voor een G.E.I.T.? Dan kan via onderstaande link.

Nomineren voor de G.E.I.T.

L.A.M.B.S

Nieuw dit jaar is LAMBS. 15 studenten van Wageningen University, Universiteit Utrecht en Aeres Hogeschool Dronten strijden in de LAMBS competitie om te bepalen wie de beste melkgeiten keurmeester is. Na intensieve voorbereidingen sinds september 2023, inclusief theorie- en praktijkavonden, beoordelen de 15 uitgekozen studenten tijdens het Nationaal Geiten Event een aantal melkgeiten. Dat gebeurt onder het toeziend oog van een jury bestaande uit ervaren keurmeesters.

Aanwezig zijn?

Bent u ook aanwezig op zaterdag 7 september om deze verkiezingen mee te maken? En natuurlijk is er die dag nog veel meer te doen! Entree en parkeren is gratis, we zien u graag in Nijkerk!

De Geiten Event Inspiratie Trofee voor de meest inspirerende melkgeitenhouder en de Geiten Event Innovatie Trofee (tezamen G.E.I.T) voor het meest innovatieve product of dienst voor de sector; beide prijzen worden dit jaar weer uitgereikt tijdens het Nationaal Geiten Event op zaterdag 7 september in Nijkerk.

Tijdens het Nationaal Geiten Event 2024 in Nijkerk vindt een nieuwe activiteit plaats: het Landelijk Melkgeiten Beoordelen door Studenten – afgekort LAMBS. Studenten van Wageningen University and Research, Universiteit Utrecht en Aeres Hogeschool Dronten zullen op zaterdag 7 september de strijd met elkaar aangaan om uit te vinden wie van hen de beste keurmeester is.

15 studenten van de universiteiten en hogeschool krijgen tijdens NGE verschillende melkgeiten te zien en zij zullen de dieren beoordelen zoals ook een keurmeester dat doet. Een jury, bestaande uit keurmeesters en geitenhouders, zal uiteindelijk beslissen wie van deze studenten de beste keurmeester is.