Symposium

Onderstaande tekst betreft het symposium van 2016

Thema: Hoe melken we gezamenlijk de geiten in 2025 ?

Dit symposium mag u als geitenhouder en/of periferie niet missen! Wilt u graag de laatste in’s and outs over de melkgeitensector weten? Bijpraten met uw collega’s én nieuwe kennis opdoen?

Meldt u snel aan; zodat ook ù op 10 september 2016 naar huis gaat met veel prikkelende en praktische informatie om nog verder over na te denken of om uw bedrijf, op een duurzame manier, nog verder te optimaliseren!

Het Symposium tijdens het Geiten Event bestaat uit een plenair gedeelte en vijf uiteenlopende workshops. Bekijk het tijdschema >

Dagvoorzitter: Karin van der Toorn, melkveehoudster en programmaleider Duurzame GeitenZuivelketen.

Plenair gedeelte

Angus Wielkepolsi zal als eerste spreker iets vertellen over zijn bedrijf St. Helen’s Farm in Engeland. Bezoek zijn website >
Angus is een ondernemende geitenhouder van een van de grootste melkgeitenbedrijven in Engeland. Hij zal zijn visie geven op de afzet van geitenmelk in relatie tot de consument. Deze geitenhouder weet, door zijn ervaring met de afzetmarkt, als geen ander hoe je consumenten kan verleiden tot de aanschaf van een product en wat hierin de kansen en bedreigingen zijn.

Spreker Professor Bas Haring, bijzonder hoogleraar “publiek begrip van wetenschap” aan de universiteit Leiden, is hoofdspreker twee. Bezoek zijn website >
Haring omschrijft zichzelf als ‘volksfilosoof’. Hij weet op een prikkelende manier wetenschap en filosofie met elkaar te verbinden. Onlangs heeft Haring een nieuw boek gepubliceerd met de titel ‘Waarom cola duurder is dan melk’. Zijn ambitie is om geitenhouders te laten inzien dat je op een andere manier tegen zaken kan aankijken.

Workshops

De workshops van dit Symposium worden verzorgd door de vijf hoofdsponsoren van dit Geiten Event.

  • Thema darmgezondheid: Dr. Cor Arts van Arts Food Products bv heeft medische biologie gestudeerd aan de universiteit Utrecht. Na 17 jaar bij TNO te hebben gewerkt stapte hij in Arts Food Products. Tijdens de workshop gaat Arts dieper in op de darmwerking van de geit en de wijze waarop de darm gezond gehouden kan worden.
  • Thema hoogste saldo per melkgeit: Spreker Ward Arts is technisch specialist geitenhouderij bij Agrifirm Feed. Hij heeft de beschikking over vele jaren ervaring in deze sector. Als geen ander weet hij dat er een optimaal samenspel tussen Voer (voerkwaliteit, voerstrategie), Boer (vakmanschap) en Vee (fokkerij, gezondheid) dient te zijn voor optimaal resultaat. Uw voordeel als veehouder: Het hoogste saldo per melkgeit. Kortom voer, boer en vee: alles moet kloppen.
  • Thema hoger rendement door optimaal melken: Namens Fullwood Nederland (Mewitec) vertelt de melkwinningsspecialist van Nederland, Johan Grolleman, in een boeiende presentatie u over de do’s en don’ts van geitenmelken. En dat alles voor een hogere melkproductie en gezondere geiten.
  • Thema social media, middel voor Pr en communicatie: Namens LTO verzorgt Caroline van der Plas een presentatie over de kracht en inhoud van social media. Van der Plas is in het dagelijks leven medewerker communicatie bij de NVV en oprichter van @boerburgertweet. Zij neemt het op voor boeren en doet dat regelmatig via #geenboergeenvoer.
  • Thema de toekomst van de geitenhouderij: Clemens van der Aa, sectormanager veehouderij bij de Rabobank, schetst in zijn workshop de kansen en bedreigingen op het geitenbedrijf. Door zijn kritische visie kunt u hiermee op uw eigen bedrijf uw voordeel doen.