Symposium krijgt thema Gezonde geitenhouderij

Tijdens het Nationaal Geiten Event 2018 verzorgt LTO vakgroep Melkgeitenhouderij weer het symposium. Het thema is nu bekend: Gezonde geitenhouderij. Er is aandacht voor paratuberculose en het VGO-onderzoek.

De afgelopen jaren heeft de geitensector veel geld geïnvesteerd in onderzoek naar paratuberculose, en daar zijn een aantal opvallende en heel leerzame punten uitgekomen. Maarten Weber van de Gezondheidsdienst voor Dieren gaat hier tijdens het Event verder op in.

Programmaleider Duurzame GeitenZuivelKeten Gerrit Verhoeven doet de aftrap van de nieuwe campagne Ontdek de Geit. Dit initiatief laat mensen ‘het verhaal van de geit’ ontdekken, door via allerlei kanalen geitennieuws en -weetjes breed onder de aandacht te brengen. Het unieke hierbij is dat geitenhouders en zuivelondernemingen samenwerken en beide met inbreng komen.

Een derde spreker is Dick Heederik. Hij heeft het onderzoek Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO) geleid. Heederik praat de bezoekers bij over de actuele stand van zaken van het onderzoek.